19.04.2024, 07:54 ч.


Завърши обучението по английски за учители от СПГ по проекта Еразъм+ Печат
Понеделник, 11 Февруари 2019 19:30




На 6.02.2019 г. приключи езиковата подготовка по английски език на групата, съставена от учители на СПГ „Алеко Константинов” – Свищов по проект 2018-1-BG01-КА102-047382 „Обучение чрез работа за успешна професионална реализация” по Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани”, сектор: „Професионално образование и обучение“.


„Започнах да уча английски език във връзка с проекта, в който участвам. Още след първото занятие разбрах, че ученето на този език освен полезно ми беше и приятно. Взискателен, но  в същото време насърчаващ, ст. преп. д-р Петър Тодоров ми показа, че езикът на Шекспир, Шели и Байрон може да бъде достъпен. Няколко неща ми направиха силно впечатление – г-н Тодоров преподаваше с лекота, голямо желание и усърдие в супер приятелска атмосфера и най-важното – за мен ученето беше удоволствие. Благодаря за настроението, което ми донесе обучението и това, че превърна ученето в приятна пауза на работния ден.

Мога да кажа, че Центърът за професионална квалификация е намерил правилният подход за достигане до всички. Екипът знае как да създава настроение, как да се грижи за курсистите и да ги накара да очакват всеки следващ урок с нетърпение. Екипът е създаден от изключително коректни, всеотдайни, усмихнати хора, които споделят най-ценното - знанията, които имат, подхождайки с внимание и разбиране. Професионализъм, отдаденост, търпение – едни от многото положителни качества на ЦПО, с които печелят доверието на своите курсисти и привличат най-добрите учители. „ – споделя инж. Ценка Петкова, участник в проекта.


Акцент на обучението е развитие на комуникативните умения за формиране на навици, необходими за всекидневно и професионално общуване. В езиковата подготовка участват 11 учители от СПГ „Алеко Константинов” – Свищов. Обучението по английски език се проведе от ст. преп. д-р Петър Тодоров в рамките на 40 учебни часа в Център за професионално обучение към СА "Д. А. Ценов" - гр. Свищов и завърши с презентация и успешно положен сертификационен изпит.


Константин Байрактаров  
Председател на КПУМ







 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School