28.03.2024, 19:15 ч.


Състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС” Печат
Понеделник, 26 Февруари 2018 12:16

На 23.02.2018г в Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” -гр.Свищов се проведе училищен кръг от Националното състезание по професия „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”. В състезанието участваха 10 ученици от 11 и 12 клас на гимназията от специалност Техник по автотранспортна техника. Състезанието премина в три кръга:

1 кръг - Безопасност на движението по пътищата, където всеки участник трябваше да реши по една листовка за водачи от категория „В”. Най-добри резултати показаха Самуил Енчев, Мариел Деянов и Кристиян Георгиев.

2 кръг - Устройство на автотранспортната техника, който включва тест от 20 въпроса по устройство на автомобила. В този кръг най-добре се представиха Петър Димитров, Мариел Деянов и Самуил Димитров.

3 кръг - Практически умения на състезателите, който включва първо подмяна на електрическа крушка на автомобил RENO MEGAN - за време и второ измерване диаметъра на мотовилковите шийки на колянов вал от автомобил OPEL ASTRA -за време. Най-добри резултати постигнаха Мариел Деянов, Петър Димитров и Кристиян Георгиев.

След обобщаване на резултатите, комисията, която бе в състав: Илиян Ирманов и Тони Вързалов обяви победителите от състезанието в трите кръга: 1-во място - Мариел Деянов - 12 г клас, 2-ро място- Самуил Димитров - 12 г клас, 3-то място - Кристиян Георгиев - 12 г клас и 4-то място - Петър Димитров -11 г клас. Победителите от училищния кръг на състезанието ще представят гимназията в Регионалния кръг, който ще се проведе на 23.03.2018г в гр. Плевен.

Илиян Ирманов

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School