19.04.2024, 19:56 ч.


СПГ „Алеко Константинов” участва в Регионален кръг на Национални състезания по професии Печат
Вторник, 03 Април 2018 10:11

От 30.03.2018 г. до 01.04.2018 г. в хотел „Дунав Плаза” – Русе, се проведе Регионалният кръг на Националното състезание по професии „Най-добър млад хлебар - сладкар”, „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“ и „Най-добър млад барман“. Организатор на събитието е Министерството на образованието и науката – дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”, а домакин - ПГ по туризъм „Иван П. Павлов” – Русе.

Партньори на състезанието са Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток Интернационал, Българската асоциация на барманите, Българската асоциация на професионалните сомелиери, Браншовият съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, Клуб на професионалните готвачи – Русе, хотел „Дунав Плаза” – Русе и др.

Старт на състезанието даде г-жа Магдалена Станкулова - държавен експерт в отдел „Професионално образование и обучение” на Министерство на образованието и науката, която благодари на фирмите, подкрепящи инициативата на МОН, както и на учителите, допринесли за професионалното изграждане на днешните състезатели по професии. В надпреварата взеха участие състезатели от области Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Плевен, Разград, Русе и Търговище.

Нашата гимназия взе участие в следните категории „Най-добър млад готвач“ – Филиксия Иванова от ХІ б клас, подготвена от г-жа Анета Владимирова, и „Най-добър млад сервитьор-сомелиер“ – Любомира Любенова от ХІІ б клас, подготвена от г-жа Ивелина Енчева.

 Ивелина Енчева











 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School