19.04.2024, 12:05 ч.


Училищен мост - „Вдъхновението да учиш за храната“ Печат
Петък, 19 Октомври 2018 13:15

На 16 октомври ученици от СПГ “Алеко Константинов“, обучаващи се по професия „Ресторантьор“ вдигнаха „зеления картон“, за да отбележат Световния ден на прехраната. Този ден постави началото на Националната седмица на достъпа до добра храна. Инициативата е на Фондация „Българска месна традиция”, която през 2007 година стартира изследователски проект, насочен към изследване на практиките и предизвикателства пред Достъпа до добра храна в България.

Нашите млади кулинари решиха да се включат в инициативата и организираха училищен мост между гимназията и малчуганите от група „Палавници“ при ЦДГ „Радост“ на тема „Вдъхновението да учиш за храната“.

Учениците бяха приготвили приятни игри и изненади за децата. По този забавен начин те им разкриха тайнствата на добрите и полезни храни, които ежедневно трябва да консумираме.

С помощта на нашите ученици малките палавници приготвиха здравословно меню - плодова салата с мед, зеленчукови и плодови шишчета. В края на събитието малки и големи се почерпиха с приготвените лакомства.

Галя Недялкова








 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School