28.03.2024, 16:46 ч.


Областен кръг на олимпиадата по Техническо чертане - 2019г. Печат
Събота, 23 Март 2019 21:06

На 16-ти март Свищовска професионална гимназия „Ал.Константинов“ бе домакин на Областния кръг на олимпиада по Техническо чертане. В него взеха участие класиралите се четирима ученици на Училищния кръг от гимназията: Никола Ликов от Xа клас, Николай Каишев и Николай Лазаров от XIа клас, и Николай Йорданов от XIIг клас. Възпитаниците ни участват във втора възрастова група. В олимпиадата участваха и шест ученици от СУ „Николай Катранов“ –Свищов.
Нашите момчета трябваше да изпълнят две задачи. Първата бе по даден детайл от натура чрез използване на измервателни инструменти да се направи скица, включваща проекции, размери, грапавост. Втората - по даден чертеж на общия вид на Вентил, да се изработи чертеж на детайл позиция 8 – Корпус, включващ проекции, размери, гранични отклонения и грапавости.
Участниците разполагаха с пет астрономически часа за да изпълнят поставените им задания.
Прецизността на тяхната работа бе оценена от комисията в състав: инж.Зорница Минчева и инж. Минко Николов от СПГ „Ал.Константинов“, Свищов и инж. Дияна Каракочева и инж. Светла Костова от ПГЕЕ „М.В.Ломоносов“, Г.Оряховица.
Според регламента за провеждане на ХХХV олимпиада по Техническо чертане – 2019 година, СОФИЯ се допускат за участие 40 ученици от цялата страна. Комисия по оценяване направи предложение за класиране на ученици за Националния кръг, който ще се проведе в Технически университет - гр. София от 19 до 21.04.2019 год. Окончателното класиране за участие ще се публикува на сайта на МОН.

инж. Зорница Минчева







 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School