18.04.2024, 13:50 ч.


Участие на наши ученици в състезанието „Надпревара за знания“ Печат
Понеделник, 01 Април 2019 11:11

В традиция се превърна Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост да организира „Надпревара за знания“ - състезание за студенти и ученици от професионалните гимназии. То се провежда във връзка с изложенията „Светът на мебелите“ и „Техномебел 2019“, гр.София.
На 28.03.2019 год. група ученици, обучаващи се по специалностите „Производство на мебели“ и „Мебелно производство“, и техният преподавател г-н Николай Любенов посетиха Интер Експо Център, за да се включат в състезанието, имащо за цел да превърне надпреварата в алтернативен метод за обмяна на знания между учениците и студентите. Бъдещите мебелисти получиха възможността да се обучават посредством най-добре доказания метод – практическия. Заедно с третокурсниците от Лесотехнически университет - София сглобяваха модулни мебели, изготвени от студенти, като обсъждаха различни варианти за модулиране.  
Учениците имаха възможност да разгледат най-новите тенденции в мебелното производство и да работят на специализирани машини – циркуляри с подрезвач, фрези за дърво, мобилни и станционарни кантиращи машини и др.
С приятни емоции и срещи  с ученици  от други училища, нови запознанства и приятелства завърши един нетрадиционен учебен ден.

Сребрина Лилова – заместник директор







 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School