28.03.2024, 21:46 ч.


Изпратихме випуск 2015-2019 г. Печат
Четвъртък, 16 Май 2019 22:36

Отново на 15 май 2019 г. Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ изпрати поредния випуск дванадесетокласници, нетърпеливи, но и тъжни, че напускат завинаги родното училище. Последен звънец, последен час и среща със съученици и учители. И въпреки че са същите момичета и момчета, като че са различи, изглеждат по-уверени, прекрачвайки прага от детството към новия си живот, в който всеки трябва да намери своя път.
Раздялата с гимназията, в която Випуск 2015 - 2019 г. изживяха четири незабравими години, започна с внасяне на знамето на училището и предаването му на учениците от XI клас. Водещи на събитието бяха Рени и Берна, които припомниха на зрелостниците първата им среща с училището, с новите съученици, с класните ръководители. Приветствие към завършващите отправи и директорката г-жа Веска Николова, която им пожела да бъдат отговорни и достойни хора, с топли сърца, толерантни и да следват мечтите си.
Първият музикален поздрав бе поднесен от гласовете на СПГ „Алеко Константинов“  - Мелек и Гергана. Те изпяха песента „Учителко любима“, а учениците от XII клас поднесоха цветя в знак на признателност и уважение към учители и непедагогически персонал.
По традиция на този ден думата бе дадена и на бъдещите абитуриенти. Анна прочете стихотворението, чрез което ни показаха как са минали тези четири години за тях. Връчени бяха и номинации както на ученици, така и на учители за култови фрази, а голямата награда „Достоен Алековец“ бе връчена на Борислава Борисова от XII б клас за отличен успех и активно участие в училищния живот на гимназията.
Да пожелаем на всички завършващи попътен вятър и да носят достойно името на нашия патрон Алеко Константинов.

Елза Божанова


 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School