19.04.2024, 14:00 ч.


Изява на клубове „Робокоп“ и „Реклама и цифрова фотография“ Печат
Сряда, 26 Юни 2019 21:17

На 25.06.2019 г. се проведе представителна изява на клуб „Робокоп” с ръководител инж. Пламен Енчев и клуб „Реклама и цифрова фотография” с ръководител инж. Ценка Петкова.
За дейността на клуб “Робокоп“ разказа г-н Енчев. Изявата стартира с отборно съревнование по сглобяване на пет електронни схеми за време и функционалност. След оспорвано и емоционално протичане на състезанието отборът на Анна, Диана и Мариела се класира на първо място. Г-жа Сребрина Лилова - зам.-директор в гимназията награди победителите.
За работата на клуб „Реклама и цифрова фотография“ разказа г-жа Петкова. Роберто и Николас представиха презентация за развитието на фотографията. Ръководителят на клуба връчи грамоти на изявените ученици. Бе проведена викторина и на знаещите бяха връчени награди.
Изявата продължи с представяне на сглобения робот „Zumo“ на фирмата Pololu. Радослав обясни елементите, изграждащи робота и техните функции. След това заедно с Владислав демонстрираха програмирането на платката Arduino, монтирана в робота чрез програмния продукт Arduino IDE. Изявата продължи с демонстриране на възможностите на робота „Zumo“ като Line tracker. Изявените ученици получиха грамоти.

Константин Байрактаров















>

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School