19.04.2024, 06:04 ч.


Успехи на свищовски ученици Печат
Понеделник, 07 Септември 2020 09:06

Учениците от Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" Ясен Тодоров и Никола Янков се отличиха на Държавно първенство по кикбокс - стил Фул контакт, проведено в град Каварна. Състезанието обхвана дните от 4 до 6 септември, а в него участваха общо петима млади бойци от Свищов. Всички те достигнаха до финалите в неделя.

Ясен и Никола от 4 години изучават Киокушин карате, но получават насоки и в кикбокс от своя треньор Митко Божанов. Последните им състезателни изяви са плод на съвместни тренировки с клуба по кикбокс - "БОЛГ" Свищов и треньорите Иван Ангелов и Мартин Минков. Така с упорит труд Ясен Тодоров заслужи 1-во място и званието държавен шампион по кикбокс. Никола Янков се класира втори на първенството в Каварна и донесе в Свищов сребърен медал след шампионата. Двамата имат сребърни медали по кикбокс и от държавното първенство в още по труден стил в кикбокс, което се проведе в началото на март тази година.

Бляскаво е представянето и на другите кикбоксьори от Свищов: първо място за Стивън Николов, второ място за Грета Миронова и за Катерина Минкова.

Всички тези млади таланти продължават подготовката си за следващата изява на 19 септември в град Козлодуй. Тогава ще се проведе Балканско първенство по кикбокс - стил "ЛОУ КИК".

семпай Митко Божанов

 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School