28.03.2024, 15:06 ч.


Наследници на велика държава Печат
Четвъртък, 17 Май 2018 10:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


Това бе темата на представителната изява на групата за обучителни затруднения по история и цивилизация 11 клас, сформиран по проект „Твоят час“. Целта на проекта е преодоляване на затрудненията на учениците при подготовката им, повишаване на мотивацията им за учене чрез използване на индивидуална работа с малък брой ученици и развиване на умения за активна гражданска позиция в обществения живот. Работата на участниците започна в началото на ноември 2017г. Заниманията в часовете бе насочено към факти и събития, които обхващат цялата над 1300-годишна българска история.

Водещи на изявата бяха Милен, Хюрай и Севгюл.

Учениците подготвиха презентация, представяща българските владетели от хан Аспарух до последния български цар Борис ІІІ като избраха само тези, при които България е изживяла своя възход, за да докажат, че родината не е само териториални граници, а народ, култура, природа, език…и разбира се -  история.

И както казва българският писател Стефан Цанев: „Историята не е хладнокръвна хроника на минали събития, не е панихида на миналото, а камбана за будене на днешните съвести.“

Елза Божанова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School