16.04.2024, 19:29 ч.


Втора представителна изява на клуб "Кулинарна академия" Печат
Понеделник, 21 Май 2018 14:45

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 17.05.2018 се проведе втората изява на клуб „Кулинарна академия”, работещ по проект „Твоят час” сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител инж. Анета Владимирова.

Представителната изява бе съчетана с провеждането на Ученическа борса в Студентски дом на културата, зала Булстрад - град Свищов. Младите таланти, ученици от СПГ „Алеко Константинов”, професия Ресторантьор под ръководството на своя ръководител, разгърнаха своя талант в приготвянето на гурме десерти и солени кетъринг изделия, влагайки своята индивидуалност в приготвянето им. Те показаха завидно майсторство в ефектното съчетаването на вкусове и красиви комбинации от цветове. Шоколадови къпкейкове гарнирани с ефирен ментов крем и захарен чипс от розови листенца, Какаови петифури с крем от маскарпоне и лимонов кърд, гарнирани с шоколадова мрежа, Петифури Рафаело с лек кокосов крем в съчетание с меренге и карамелизиран лешник, Сладкиши с портокалово и малиново сладко в комбинация със сусамово тюили и карамелена декорация, Мини тарталетки пълнени с мус от крем сирене и синьо сирене в комбинация с парченца свежа круша или тарталетки с пастет от гъши дроб и чери домат, Терин хапки с мус от сирена, зелен лук и риба тон, това бяха само част от приготвените изкушения.

Специални поздравления за добрата визия и вкус на кулинарните творби, участниците в клуб „Кулинарна академия” получиха от г-жа Розалия Личева, началник на РУО, гр. Велико Търново. Адмирации за отличната работа на учениците бяха направени и от г-жа Румяна Кузева – началник отдел Образование, г-жа Анелия Димитрова - зам.кмет и г-н Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура и културно наследство”.

Неочакваното съчетание на вкусовете и красивата комбинация от цветове накараха гостите да отправят искрени поздравления към младите кулинари и да получат отлични адмирации за своята работа.

инж. Анета Владимирова

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School