16.04.2024, 19:28 ч.


Представителна изява по български език и литература – 8 клас Печат
Сряда, 20 Юни 2018 07:20

    

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Твоят час“


На 18 юни 2018г. се проведе представителна изява на група за преодоляване на обучителни затруднения по български език и литература – 8 клас. Клубът е сформиран по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, с ръководител г-жа Елена Николаева.

Темата на изявата беше „Знам и мога повече”. Участниците в групата показаха на своите съученици, учители и гости придобитите от тях знания по забавен и интересен начин чрез презентация и викторина. Първата част на викторината беше свързана с изучаваните автори и бе представена от Борислав Борисов от 8 б клас. Темата на втората част бяха произведенията, изучавани през годината и водещ беше Юлиян Георгиев от същия клас. В края на изявата имаше подготвени задачи към присъстващите и за всички правилни отговори учениците и гостите получиха подаръци от участниците в клуба.

По време на допълнителните занятия през учебната година учениците от клуба повишиха мотивацията си за учене в часовете по задължителна подготовка и придобиха увереност в собствените си знания и възможности.

Елена Николаева

















 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School