03.05.2024, 01:22 ч.


Родителска среща в Алеково Печат
Петък, 14 Октомври 2022 14:23

На 13 октомври 2022 г. в с. Алеково се проведе родителска среща на тема „Адаптация на децата към образователната система, повишаване на мотивацията им за учене и ролята на родителите“. Инициативата е част от дейностите предвидените по НП „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“.

Целта на срещата беше да се проследи адаптацията на новопостъпилите в гимназията ученици от селото, нагласите на родителите към образователната институция, очаквания и впечатление. В неформален разговор родители и деца дискутираха върху проблемите на образованието, мотивацията за учене и предизвикателствата на професионалното образование.

Екип от педагогически специалисти - г-жа Галя Недялкова - психолог, г-жа Татяна Василев - учител по биология, г-н Антон Василев - учител теоретично обучение, г-жа Детелина Иванова и г-н Николай Любенов – учители по практическо обучение и г-жа Милослава Мирчева - социален работник - се постара да предразположи родители и ученици активно да се включат в обсъждането на предвидените въпроси.

Проведената среща благоприятства за взаимодействието между родители и училищна общност, допринесе за включване на родителите в училищния живот, което ще окаже положително въздействие върху мотивацията за учене и бъдещата професионална реализация на учениците!

Галя Недялкова





 

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School