28.09.2020, 02:28 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Новини
Нови спортни постижения Печат
Неделя, 20 Септември 2020 15:24

„Вече можем да се гордеем с първите 5 медала по КИКБОКС за нашата школа. Сега получавам много заявки от хора, които желаят да тренират КИКБОКС с мен“ – сподели треньорът Митко Божанов.

Медалистите са Никола Янков и Ясен Тодоров, които спечелиха един златен и 4 сребърни медала по КИКБОКС. Макар и от град Свищов, двамата състезатели редовно участват и в тренировките, провеждани в град Белене. Така обменят опит с месните бойци. Никола и Ясен от 4 години изучават Киокушин карате, но с тях се работи и по правилата на Кикбокс.

През март (тази година) двамата състезатели участваха на Държавно първенство по Кикбокс в Шумен. Те станаха вице шампиони в категориите си по правилника "ЛОУ КИК" - един от най-твърдите стилове в Кикбокс. Двамата бойци повториха успеха си и на Държавното първенство по Кикбокс - стил "Фул контакт" в гр. Каварна (от 4 до 6 септември). Ясен е шампион, а Никола отново е вице шампион. Последната изява е от 19 септември в Козлодуй - по правилника "ЛОУ КИК". Резултата е титла на вице БАЛКАНСКИ шампион по Кикбокс за Никола Янков. Ясен пропусна състезанието поради контузия.

Митко Божанов

 
Отново на училище Печат
Сряда, 16 Септември 2020 08:18

Има в българския календар една дата, която винаги е очаквана с много трепет и вълнение – 15 септември, когато е стартът на новата учебна година. Съобразявайки се с всички предписания на МОН за опазване живота и здравето на учениците в СПГ „Алеко Константинов“ бе открита новата учебна 2020/2021г.

По традиция тържественият ден започна с химна на Република България и внасяне на знамето на училището. Гост на празника от Община Свищов бе г-н Бедри Алиев – заместник-кмет.

По традиция първите поздравителни слова към най-новите ученици в училище отправи директорът на гимназията г-жа Веска Николова. Тя пожела на учениците от 8 клас да бъдат амбициозни, дръзки и непримирими в постигането на всичките си мечти, а на учителите - здраве, духовни сили и упоритост, за да се борят с трудностите и предизвикателствата на новото време.

Поздравителни адреси бяха получени от г-жа Милена Дамянова – Председател на Комисията по образование и наука в 44-то НС, д-р Станислава Стоянова – народен представител от ПП „Герб“и член на Комисията по образование и наука в 44-то НС, политическа партия „Герб“, РУО - Велико Търново, Община Свищов, д-р Кристиян Кирилов – Председател на Общинския съвет, гр. Свищов, г-жа Нели Николова – координатор на проект „Амалипе“.

От името г-н Генчо Генчев – кмет на Община Свищов, поздравителен адрес прочете г-н Бедри Алиев.

Най-вълнуващ този ден бе за учениците, които за първи път прекрачиха прага на СПГ „Алеко Константинов“ – осмокласниците. Те бяха приветствани и от Татяна Илиева, ученичка в 12 клас.

Под звуците на школския звънец най-младите ученици на СПГ влязоха в сградата на училището за първия си час на класа.

Нека новата учебна 2020/2021 година да бъде здрава, мирна и спокойна!

На добър час!

Елза Божанова

 
Мерки и правила за COVID 19 за учебната 2020/21 Печат
Петък, 11 Септември 2020 07:52

Мерки и правила за безопасно протичане на учебните занятия в условията на COVID 19 през учебната 2020 - 2021 година 

 
Успехи на свищовски ученици Печат
Понеделник, 07 Септември 2020 09:06

Учениците от Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов" Ясен Тодоров и Никола Янков се отличиха на Държавно първенство по кикбокс - стил Фул контакт, проведено в град Каварна. Състезанието обхвана дните от 4 до 6 септември, а в него участваха общо петима млади бойци от Свищов. Всички те достигнаха до финалите в неделя.

Ясен и Никола от 4 години изучават Киокушин карате, но получават насоки и в кикбокс от своя треньор Митко Божанов. Последните им състезателни изяви са плод на съвместни тренировки с клуба по кикбокс - "БОЛГ" Свищов и треньорите Иван Ангелов и Мартин Минков. Така с упорит труд Ясен Тодоров заслужи 1-во място и званието държавен шампион по кикбокс. Никола Янков се класира втори на първенството в Каварна и донесе в Свищов сребърен медал след шампионата. Двамата имат сребърни медали по кикбокс и от държавното първенство в още по труден стил в кикбокс, което се проведе в началото на март тази година.

Бляскаво е представянето и на другите кикбоксьори от Свищов: първо място за Стивън Николов, второ място за Грета Миронова и за Катерина Минкова.

Всички тези млади таланти продължават подготовката си за следващата изява на 19 септември в град Козлодуй. Тогава ще се проведе Балканско първенство по кикбокс - стил "ЛОУ КИК".

семпай Митко Божанов

 
Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” Печат
Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 
Четвъртък, 06 Август 2020 10:54

Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ – гр. Свищов е сред 50-те училища, класирани за финансиране по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ в Голяма категория (до 300 000 лв.) – за училища с над 300 ученици. Националната програма (НП) има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM /Science, Technology, Engineering, Math/. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище.

По НП в училището ще бъде изграден STEM център за професии на бъдещето. Целта на проекта е съчетаване на традиционна среда с иновативни технологии и решения, отговарящи на съвременните тенденции в образованието, придобиване на ключови умения и нагласи, ориентирани към практиката, развитието и кариерното развитие на учениците. Предвижда се изграждане на обучителен център за водачи на МПС, включващи център за виртуална реалност и интегриране знанията и уменията за две специалности: „Автотранспортна техника“ и „Компютърна техника и технологии“. Центърът ще бъде обособен като отделна единица, която ще включва симулационен кабинет за обучение на водачи на МПС, оборудван с 3D симулатори - VOGEL-Simulator, лекционна зала и две класни стаи за виртуална и добавена реалност.

Задължителното обучение на учениците ще бъде допълвано от интегрирани уроци, включващи знания и умения от други професии. Учениците ще изучават нови интегративни учебни предмети като Мехатроника и Виртуална и добавена реалност. Основните методи на преподаване в новата STEM-среда ще са учене чрез правене, бинарни уроци, обърната класна стая и проектно-базирано обучение.

Изграждането на STEM-център за професии на бъдещето, подкрепящ ученето, творчеството и интегрирането на дигитални и недигитални технологии във физическата среда ще направи обучението по-атрактивно и ще мотивира учениците за активно участие в образователния процес.

Така учениците от СПГ „Алеко Константинов“ ще повишат своите умения, свързани с изискванията на индустрията, решаване на реални проблеми и създаване на технологични решения. С придобитите умения те успешно ще се реализират в различни сфери на живота, свързани със STEM професиите.

инж. Веска Николова,

Директор на СПГ "Алеко Константинов"


 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 104
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Държавни зрелостни изпити

Уважаеми зрелостници,

Информация за датите за организиране и провеждане на Държавни зрелостни изпити 2019 г. можете да намерите тук.
На всички дванадесетокласници пожелаваме ползотворна подготовка и успех!

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2137.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес149
mod_vvisit_counterВчера1057
mod_vvisit_counterТази седмица149
mod_vvisit_counterТози месец37231
mod_vvisit_counterВсичко1870138
В момента има 435 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School