15.08.2020, 19:43 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Състезания по професии - 2020 г. Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Понеделник, 13 Януари 2020 13:02

В рамките на програмата по случай отбелязването на патронния празник на СПГ „Алеко Константинов“ – 8-10 януари 2020 г. се проведоха за пореден път състезания „Най-добър в професията“.

В работилницата по топлотехника се проведе състезание с учениците по професия „Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации“. Учениците имаха за задание да обработят свързващи медни тръби към кранове тип нипел – гайка: отрязване на тръбите с тръборез, почистване на краищата с шабър и развалцоване на конус с конусна дъска. На първо место се класира Кристиян Енчев от XI а.

В училишната работилница по готварство се проведе състезание „Най-добър в готвач“ и „Най-добър ресторантьор, професии Ресторантьор и Готвач. Те трябваше да приготвят и презентират основно ястие с пилешко филе. Разполагаха с определен набор от продукти и време за работа 1 час за да проявят своя талант и креативност. Състезаваха се осем ученици. От професия Готвач първа се класира Севил Яшарова от XI б, а от професия Ресторантьор най-добрият бе Илия Димитров от XII б.

В дърводелска работилница се проведе състезание на учениците от професия „Техник-технолог в дървообработването“ на тема: „Крайни ъглови съединения от масивна дървесина“. Победител бе Радослав Николаев от IX а. Учениците от професия „Оператор в дървообработването“ демонстрираха умения да разкрояват и кантират детайли за производство на ученическо бюро. Първото место зае Кристиян Маринов от XII а.

В електротехническата работилница се проведе състезание по професия „Техник на енергийни съоръжения и инсталации на тема „Свързване на осветително тяло“. На първо място се открои Шенрух Златанов от VIII а. В състезанието на професия „Електромонтьор“ учениците трябваше да свързват електроинсталационни прекъсвачи. На първо място се класира Николай Каишев от XII а.

В шивашка работилница се преведе състезание на учениците от професия „Моделиер-технолог на облекло“ и „Оператор в производството на облекло“. Учениците изработваха външно пришити джобове без хастар. На първите места се класираха съответно Валентина Игнатова от XI а и Рени Кирилова от XII б.

В корпус № 2 на ул.”Трети март”-74 се преведе състезание на учениците по професия „Техник по транспортна техника“. Младите автомонтьори сменяха предни и задни автомобилни гуми с резервни и подменяха изгорели осветителни тела на автомобилни фарове. Учениците балансираха автомобилни колела със съответния стенд. В крайното класиране първо място зае Иван Василев от X а.

Учениците по професия „Монтьор на селскостопанска техника“ подготвяха тракторите и техниката за оран, подменяха лемежи и дискове. Най-добре се представи Николай Георгиев от XI в.

На 8.01.2020 г. се проведе училищен кръг от националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как” с ученици от професия „Техник на компютърни системи”. Състезанието включваше теоретична част – решаване на тест. Издържалите го бяха допуснати до практическата задача, която беше свързана с електрически монтаж на печатна платка по дадена схема. Тя даде възможност на учениците да покажат своите знания и професионални умения и да проявят бързина, съобразителност и креативност. След обобщаване на резултатите се извърши и окончателното класиране на учениците. Първото място зае Севилджан Хайрединова IX в.

В рамките на Програмата по случай патронния празник бяха проведени спортни състезания. За активна спортна дейност бе предложен Димитър Петров от IXв.

Ръководството на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов” благодари на учениците и техните ръководители за положените усилия и достойното представяне на училището.

инж. Ценка Петкова

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2026.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес840
mod_vvisit_counterВчера654
mod_vvisit_counterТази седмица6145
mod_vvisit_counterТози месец23508
mod_vvisit_counterВсичко1812487
В момента има 1059 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School