15.08.2020, 19:29 ч.

Bulgarian English French German Greek Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Spanish

Грамота за месец май - месецът на образованието,културата и духовността Печат
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 
Вторник, 07 Юли 2020 19:40

Над 40 училища от Великотърновска област се включиха в инициирания на 15.05.2020 г. от РУО "Маратон на четенето". Така във виртуалното пространство прозвучаха Вазови произведения, четени и рецитирани от поколения българи. Празничните видеоклипове са част от кампанията „Май – месец на образованието, културата и духовността“ и са посветени на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.  

СПГ "Алеко Константинов" участва активно в инициативите. Г-жа Елза Божанова, г-жа Веселина Владимирова и г-жа Ценка Петкова с ученици от VIII-X клас се включиха в инициираната от РУО и МОН кампания. В „Маратона на четенето“ нашите ученици Ирена Славова  - VIIIв, Николай Дойков - IXа, Магдалена Каракашева - IXб и Антонио Цветанов - Xа прочетоха Вазово стихотворение „Не се гаси туй, що не гасне“, а  г-н Константин Байрактаров изготви видеоклип.

Нашата гимназия се включи и в майските работилници – изготвяне на комикси по творби на български автори, есе, презентации. Представени бяха 3 проекта на виртуални туристически маршрути на тема „Манастирите – пазители на българския дух“. В организирания от РУО - Велико Търново конкурс за проект за виртуален туристически маршрут на тема "Манастирите - пазители на българския дух" участваха Виолета Борисова - IXв, Татяна Ницова- IXб и Ирена Славова - VIIIв клас. В резултат на старанието на нашите ученици и техните учители, нашата гимназия е отличена с почетна грамота за активно участие в кампанията.

Константин Байрактаров

 
Банер
Банер
Банер

Важни новини

Ученически практики

Професионална гимназия по лека промишленост и строителство – Свищов участва в изпълнението на ПРОЕКТ BG051PO001-3.3.07-0001 „УЧЕНИЧЕСКИ ПРАКТИКИ“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. За повече информация: тук

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

IMGP2099.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес834
mod_vvisit_counterВчера654
mod_vvisit_counterТази седмица6139
mod_vvisit_counterТози месец23502
mod_vvisit_counterВсичко1812481
В момента има 1066 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School