27.01.2021, 20:35 ч.


Резултати от конкурса „По стъпките на Щастливеца“ Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 14 Януари 2021 16:38

На 12 януари 2021 г. бяха обявени класиралите се ученици в конкурса „По стъпките на Щастливеца“, организиран от СПГ „Алеко Константинов“ - гр. Свищов. Класиралите се на 1-во, 2-ро и 3-то място получават предметни награди и грамоти, а останалите – грамоти за участие.


I категория – Изразително четене на откъс от Алекова творба по избор

- Първа възрастова група V - VII клас:

1-во място – Дарина Максимова от 7 клас, 10-то ОУ „Алеко Константинов“ – Перник

2-ро място – Мариета Веселинова от 5 клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Овча могила

3-то място – Ивелина Димитрова от 5 клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Овча могила

Грамота за участие получава Андрея Павлова от 5 клас, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Овча могила

- Втора възрастова група – VIII – XII клас:

1-во място – Александра Иванова от 11 клас, ПГИ „Алеко Константинов“ - Кърджали

2-ро място – Таня Конникова от 12 клас, ПГИ „Алеко Константинов“ - Кърджали

3-то място – Соня Георгиева от 11 клас, СУ „Цветан Радославов“ - Свищов

Грамоти за участие получават:

Петър Петков от 11 клас, ПГИ „Алеко Константинов“ – Кърджали;

Йоана Маринова от 10 клас, Хаят Джевдетова от 10 клас, Георги Костадинов от 11 клас и Стефани Димова от 11 клас, всички от СУ „Цветан Радославов“ – Свищов.


II категория – Мултимедийни продукти

- Първа възрастова група V - VII клас:

1-во място  - Христина Василева от 7 клас, 10-то ОУ „Алеко Константинов“ – Перник

2-ро място  - Калоян Руменов от 7 клас, 10-то ОУ „Алеко Константинов“ – Перник

Специална награда на журито за иновативен мултимедиен продукт получава Стефани Филипова от 5 клас, СУ „Цветан Радославов“ – Свищов

- Втора възрастова група – VIII – XII клас:

1-во място – Соня Георгиева от 11 клас, СУ „Цветан Радославов“ – Свищов

2-ро място – Димитър Червенков от 9 клас, СПГ „Алеко Константинов“ - Свищов

3-то място – Кристияна Димитрова от 9 клас, СПГ „Алеко Константинов“ – Свищов

Грамота за участие получава Донислав Щилиянов от 8 клас, СПГ „Алеко Константинов“ – Свищов.


Честито на наградените! СПГ "Алеко Константинов" - Свищов благодари на всички участници. Всичките награди ще бъдат изпратени до съответните училища по служебен път.

 
Един различен патронен празник Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 13 Януари 2021 16:10

На 13 януари 2021 година се навършват 158 години от рождението на писателя, юриста, публициста, общественика и свищовеца Алеко Константинов. По този повод макар и в електронна среда отбелязахме своя четвърти поред патронен празник. Приветствие към всички отправи директора на Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“ инж. Веска Николова. В словото си тя отбеляза, че тази година честването е по-различно защото сме разделени и всеки е в своя дом. Но призова да запазим сили, търпение, защото в преодоляването на трудностите се доказва стойността на всяко начинание.

Поздравителен адрес бе получен от СУ „Николай Катранов“.

Празникът продължи с видеоклип за живота и творчеството на Щастливеца. Видео материалът припомни известни и малко познати биографични факти за него.

По повод празника и по решение на Педагогическия съвет бяха наградени следните учители за активна педагогическа дейност и принос в утвърждаване авторитета на училището - Станка Койнова - зам.-директор по учебната дейност, инж. Зорница Минчева и Константин Байрактаров. С грамота за активна дейност и принос в утвърждаване авторитета на училището беше удостоена и Виолета Костова - домакин на гимназията.

За активна извънкласна дейност грамота получи ученичката Вилимира Димитрова от X б клас, която взе участие в Националния конкурс „С пламъка на родолюбието“, организиран от Народно читалище „Напредък“ - гр. Горна Оряховица със стихотворението „Моята родина“ под ръководството на г-н Константин Байрактаров и се класира на второ място.

За отличен успех е удостоена с грамота Анабела Филева също от X б клас, а ученикът Никола Янков от ХI а клас се награждава за активна спортна дейност.

Празникът продължи с презентация на тема „Училището е там, където сме ние – неговите ученици, учители и служители“.

С пожелание до нови срещи в класните стаи завърши патронния ни празник.

След тържеството представители на училището бяха пред паметника на Алеко Константинов в Градската градина и директорът - г-жа Веска Николова поднесе венец от името на гимназията.

Елза Божанова
 
Втора среща на училища, носещи името на Алеко Константинов Печат
Написано от Administrator   
Вторник, 12 Януари 2021 18:06

В навечерието на 158-годишнината от рождението на писателя Алеко Константинов на 12 януари в платформата Тиймс се проведе втората среща на училищата, носещи неговото име. Присъстваха учебни заведения от  градовете Мездра, Банкя, Перник, Кърджали и Луковит. Организатор на събитието бе нашето училище - Свищовска професионална гимназия „Алеко Константинов“.

От името на домакините приветствие отправи г-жа Веска Николова. Поздрав към всички участници отправи и кмета на Община Свищов – г-н Генчо Генчев.

Виртуална разходка из къщата музей на Щастливеца припомни интересни факти за живота и делото на Алеко.

Чрез презентации и видеоматериали участниците разказаха за богатия си и интересен училищен живот.

Мероприятието продължи с обявяване на резултатите от конкурс на тема „По стъпките на Щастливеца“. Той се проведе в две категории: „Изразително четене на откъс от Алекова творба по избор“ и „Мултимедиен продукт /презентация или клип/“, който бе организиран по повод празника на нашата гимназия. В първата категория на първо място във възрастова група V-VII клас бе класирана Дарина Максимова    10-то ОУ „Алеко Константинов“ – гр. Перник, VII клас с откъса от фейлетона „Разни хора, разни идеали“, във втора възрастова група VIII – XII клас призът отиде при Александра Иванова ПГИ „Алеко Константинов“ – гр. Кърджали от XI клас за откъса от пътеписа „До Чикаго и назад“, част V „Ниагара“. Във втората категория във възрастова група V-VII клас с първо място бе отличена Христина Василева от 10 ОУ „Алеко Константинов“ – гр. Перник от VII клас, а в другата възрастова група VIII – XII клас първото място бе присъдено на Соня Георгиева от СУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов, ученичка от XI клас. В тази категория, първа възрастова група журито присъди и специална награда за иновативен мултимедиен продукт на Стефани Филипова от СУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов, ученичка в V клас.

Срещата завърши с дискусия на тема „Посланията на Щастливеца, интерпретирани в съвременната образователна среда - предизвикателства и решения”. Участниците изразиха мненията си по въпрос като „Могат ли педагозите да отговорят на търсенията и нуждите на младите хора на ХХI век, но и да останем верни на традицията в преподаването?“. Споделиха опита си в работата по Европейски проекти и доколко сме преодолели т.нар. „балкански синдром“.

Всички се обединиха около идеята, че Алеко успява чрез словото си да остави послания, които звучат актуално и век след смъртта му, а в изповедта си пред своя съгражданин проф. Иван Шишманов в с. Владая на 20 юли 1894 година споделя надеждата си, „Че кога и да е, ще бъда оценен по достойнство.”

Елза Божанова

 
Обява за патрония празник 13 януари 2021 година Печат
Написано от Administrator   
Понеделник, 11 Януари 2021 20:32

Уважаеми ученици,

13 януари 2021 година (сряда) е обявен за неучебен за Свищовска професионална гимназия “Алеко Константинов”.

Ръководството и учителският колектив имат удоволствието да Ви поканят на тържеството по случай патронния празник на Гимназията, което ще се състои от 10,00 часа в MS Teams. Заповядайте!

За повече информация се обърнете към класните си ръководители.

 
Конкурс и програма за патронния празник на СПГ "Алеко Константинов" Печат
Написано от Administrator   
Понеделник, 21 Декември 2020 12:16

Програма за патронния празник тук

Конкурс за патронния празник тук

 
Анкета за родители за преминаване към обучение по график Печат
Написано от Administrator   
Понеделник, 21 Декември 2020 12:10

Анализ на анкетата за родители за преминаване към обучение по график тук

 
Обява за повторен търг с тайно наддаване 2020 Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 18 Ноември 2020 00:00

СВИЩОВСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ "АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ",

Адрес: гр. Свищов, общ. Свищов, обл. Велико Търново, ул. Искър” № 19

тел: 0631/60812, 0631/60798, факс: 0631/60798

ОБЯВЯВА

turg_4uk4eповторен търг с тайно наддаване за продажба на движими вещи – частна държавна собственост.

/дата на публикуване: 18.11.2020г./

З  А  П  О  В  Е  Д

 № РД-315/16.11.2020 г.

На основание чл. 259, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование и чл. 6 от Наредба № 7/14.11.1997 г. за продажба  на движими вещи – частна държавна собственост

НАРЕЖДАМ:

Да се проведе втори пореден търг с тайно  наддаване за определяне на купувачи на посочените по-долу движими вещи-частна държавна собственост, при начална тръжна цена, съответно:

1. СПИСЪК НА ВЕЩИТЕ  и началната тръжна цена за 1 брой - тук.

2. Място, време и начин за оглед на вещите:  склад-домакин /в сградата СПГ „Алеко Константинов“ -  гр. Свищов -  седем дни от откриване на тръжната процедура,  от 09.00 ч. до 12.00 ч.

3. Откриване на тръжната процедура и начало на подаване на заявления за участие – на 01.12.2020 г., след обявлението в сайта на училището и в един вестник

4. Краен срок за приемане на заявленията за участие 08.12.2020 г.

5. Място и време за депозиране на заявленията за участие – Канцелария от  09.00 ч. на 01.12.2020 г., до 12.00 ч. на 08.12.2020 г.

6. Ден за обявяване на резултатите – на 11.12.2020 г.   на информационното табло в сградата на СПГ „Алеко Константинов“ -  гр. Свищов

7. Размерът на депозит за участие – 10% от началната тръжна цена на вещите, за които се кандидатства се заплаща в касата на училището.

8. Необходими документи за участие

- заявление за участие /Образец № 1/

- ЕИК за юридически лица

- декларация /образец № 2/

- плик с оферта /по образец - ценово предложение-оферта/

- документ за внесен депозит

10. Офертите ще се разгледат на 10.12.2020 г. от 10.00 ч. в канцеларията на гл.счетоводител на СПГ „Алеко Константинов“ -  гр. Свищов.

11. При предлагане на едни и същи цени крайният купувач се определя чрез жребий, който ще се проведе на  10.12.2020 г. от 15,30 ч. в канцеларията на гл.счетоводител на СПГ „Алеко Константинов“ -  гр. Свищов

12. Срок за заплащане на предложените цени от спечелилите търга – до три работни дни от датата на обявяване на резултата  до 16.12.2020 г.

13. Закупената вещ се вдига от СПГ „Алеко Константинов“ най-късно в 3 - дневен срок  от датата на плащането. След този срок купувачът заплаща магазинаж в размер на 10 лв. на ден за всяка закупена вещ.


Директор: _______п_______

/инж.  В.Николова/


Образци на документи за изтегляне: тук

За повече информация: тел. 0631/60798

 
Седмица на професионалните умения Печат
Написано от Administrator   
Четвъртък, 12 Ноември 2020 17:39

По случай Европейската седмица на професионалните умения създадохме презентация на тема: "Професиите в нашата гимназия - практики в реална работна среда". Нашите ученици откриват своите таланти, намират своя път и правят избор, придобивайки знания и умения, да завършат СПГ "Алеко Константинов" като уверени във способностите си професионалисти.

инж. Зорница Минчева
Константин Байрактаров

 
Този, който падне в бой за свобода, той не умира Печат
Написано от Administrator   
Сряда, 11 Ноември 2020 08:36

Кристияна Дамянова от 9в клас с ръководител Веселина Владимирова, учител по БЕЛ, отбеляза участие със стихотворение в Национален ученически конкурс "Този, който падне в бой за свобода, той не умира".Събитието е посветено на 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър.Организатори са Община Сливен, РУО-Сливен,Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков",Регионална библиотека "Сава Доброплодни", Художествена галерия "Димитър Добрович" и Народно читалище "Хаджи Димитър-1937". В надпреварата се включиха над 200 ученици от цялата страна и нашата ученичка получи сертификат за участие, подписан от кмета на гр. Сливен - Стефан Радев. Браво!

Константин Байрактаров

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 129

Иновативно училище
Банер
Банер
Банер

СПГ във Facebook

Анкета

Коя от предложените за учебната 2019-2020 в СПГ "Алеко Константинов" професии бихте избрали?
 

Изображение

imgp2122_11.jpg

Брояч посетители

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес533
mod_vvisit_counterВчера662
mod_vvisit_counterТази седмица1939
mod_vvisit_counterТози месец27396
mod_vvisit_counterВсичко2012466
В момента има 87 посетителя в сайта

Свищовска професионална гимназия "Ал. Константинов" * Aleko Konstantinov Svishtov Vocational School